Jeugdzeilen

Het jeugdzeilen bij onze vereniging ZC ’37 heeft tot doel kinderen op een heel plezierige manier in aanraking te laten komen met de watersport. We doen dit door zeillessen voor kinderen aan te bieden. Tegen een laag tarief kunnen kinderen vanaf 8 jaar zeillessen volgen in de Optimisten van de vereniging en ze worden begeleid door een groep enthousiaste instructeurs en ouders. Aan het eind van de zeilcursus is er een sluitingsweekend met wedstrijdjes en andere leuke activiteiten. Vanwege Corona wordt er een aangepast programma geboden.

Verder komen de regels die gelden op het water aan de orde zoals: bak- en stuurboord, kleur van bakens en waarom, hoe leg ik mijn boot vast en hoe tuig ik hem op. Er is op donderdag- en vrijdagavond les. Er zijn meestal 10 lessen per seizoen met een afsluitend weekend. Veiligheid staat voorop de deelnemers moeten altijd een zwemvest dragen en er zijn altijd meerdere begeleidingsboten op het water tijdens het zeilen. Er wordt alleen in de havenkolk gezeild.
Hoewel er ook wel ook onderlinge wedstrijden worden gevaren, ligt het zwaartepunt toch op het zelfstandig kunnen besturen van een zeilboot. Je kunt je vanaf maart opgeven. De vereniging heeft zelf een aantal optimisten en twee FJ’s. Deze boten worden verdeeld onder de deelnemers wanneer er veel zeilleskandidaten zijn. Je mag ook je eigen boot meenemen. Beginners zeilen altijd in de optimist, dit is een zeer geschikte jeugdboot tot circa 14 jaar.

Ook dit jaar
Ook dit jaar is er weer jeugdzeilen. Lees hier het programma van dit jaar en schrijf je in via het online inschrijfformulier.

Foto impressie
Kijk hier voor foto’s van o.a. het jeugdzeilen.

Schoolzeilen
Naast de zeillessen voor kinderen is er sinds een aantal jaren ook Schoolzeilen mogelijk. Samen met de puntervereniging en de kanovereniging wordt aan een aantal scholen de mogelijkheid geboden om met een groep kinderen een halve dag aan watersport te doen in onze haven. Inmiddels maken er een aantal scholen enthousiast gebruik van. Voor een indruk kijk op Schoolzeilen bij ZC ’37