Jeugdzeilen 2021

Ook dit jaar is er weer Jeugdzeilen bij ZC’37. Hieronder vind je informatie over het Jeugdzeilen en een digitale link naar het inschrijfformulier. Uiteraard zal het programma aangepast worden aan de dan geldende Corona voorschriften. Gelukkig is het een buitensport dus mogen we op dit moment wel zeilen. Ook het aantal toeschouwers, ouders en andere belangstellenden zullen we moeten aanpassen indien dit vereist is. Houdt daarom de berichten goed in de gaten!

Er wordt dit jaar weer gezeild op:
> Donderdagavond
Van 18.30 tot 20.30 uur  beginners (Optimisten). Vanaf 18.00 uur kunnen de boten het water in, de Optimisten staan opgetuigd in de loods
> Vrijdagavond
Van 19.00 tot 21.00 uur  gevorderden (Laser, Europe en overige). Vanaf 18.30 uur kunnen de boten opgetuigd worden en het water in.
Het lesseizoen start na Pinksteren, er zijn 7 lessen voor de zomervakantie en 3 na de vakantie.
De data zijn:
> 27 en 28 mei
> 3 en 4 juni
> 10 en 11 juni
> 17 en 18 juni
> 24 en 25 juni
> 1 en 2 juli
> 8 en 9 juli
Vakantie
> 26 en 27 augustus
> 2 en 3 september
> 8 en 9 september

Afhankelijk van de dan geldende Corona maatregelen is een afsluitingsweekeinde gepland op zaterdag 11 en zondag 12 september met zeilwedstrijden, vette hanen race en masthangen. 
Voor de ervaren zeilers in de grotere boten wordt op zondag 5 september een Ketelmeertocht georganiseerd. 
De vereniging heeft 13 eigen optimisten. Voor de gevorderden zonder eigen boot zijn een Europe, een Laser en 2 Flying Juniors (2 mans boot) beschikbaar. Bij het aanmelden graag aangeven of je hier gebruik van wilt maken of dat je een eigen boot hebt.
 

Er wordt in de kolk van de haven gezeild. Op de kolk worden banen uitgezet, maar er wordt in verschillende groepen met hetzelfde niveau gezeild zodat iedereen mee kan komen.
Voor de eerste keer lijkt de kolk heel groot, maar de ervaring leert dat het snel went.

Er zijn 3 begeleidingsboten op het water voor de veiligheid met de vrijwilligers die instructies geven. Zwemvesten zijn beschikbaar en verplicht, ook voor bezoekende kinderen en de begeleiders in de begeleidingsboten.
 
Daarnaast is er hulp van ouders benodigd bij het in en uit het water halen van de bootjes en bij het terug stallen in de loods. De overige boten staan gestald op de grote parkeerplaats. Toiletvoorzieningen zijn in de loods te gebruiken.
  
Tarieven en inschrijven
Jeugdlidmaatschap ZC’37 € 15,-
Zeillessen (10x) € 25,-
Gebruik boot zeilvereniging € 30,-
Stallen eigen boot (zomer) € 30,-
Inschrijven kan via het online formulier
 
Mochten er nog vragen zijn of onduidelijkheden neem dan even contact op, jeugdzeilenzc37@gmail.com
Bellen mag ook:
Fré Helleman, 038-33 111 67
Corstiaan Baars, 06-51 360 342