De VELUWE RALLY is een van de grootste kano-evenementen in Nederland

Door Sidney Slagter
foto Veluwe Rally
veluwerally-2016

Een tocht die je gewoon MOET meemaken!!

De VELUWE RALLY is een van de grootste kano-evenementen in Nederland. De tocht wordt georganiseerd door de Stichting Kanoactiviteiten, ‘commissie de Veluwerally’. De stichting is ingeschreven in de Kamer van Koophandel Midden-Nederland onder nummer 852861527. Deze prestatietocht is bedoeld voor iedere ervaren kanovaarder. De oudste deelnemer is inmiddels 80 jaar! Wanneer je jonger bent dat 14 kun je de tocht onder begeleiding van iemand van minimaal 18 jaar varen..

De Veluwerally wordt elk jaar gehouden op de laatste zondag van september.

De tocht voert over de IJssel van Deventer naar Wijhe (ca. 20 kilometer) , Hattem (ca. 35 kilometer) of Kampen (ca. 50 kilometer of ca. 80 kilometer). De 20, 35 en 50 KM afstanden gaan stroomafwaarts. De 80 KM deelnemers varen eerst stroomopwaarts naar Gorssel, en dan stroomafwaarts naar Kampen.
Met ingang van dit jaar dus vier afstanden!

ZATERDAGPROGRAMMA
Het zaterdagprogramma zullen we later bekend maken. Er zullen echter verschillende activiteiten op en rond het campingterrein in Deventer worden uitgevoerd. Daarnaast zullen enkele organisaties zichzelf presenteren. Zo we verwachten een aantal leveranciers van kampeer- en kano-artikelen.

VAARSCHEMA OP ZONDAG
Starttijden Deventer
07.30 uur   80 km-vaarders, naar Kampen
08.00 uur   50 km-vaarders, naar Kampen
08.15 uur   35 km-vaarders, naar Hattem
08.30 uur   20 km-vaarders, naar Wijhe
09.00 uur   Sluiting van de start.

Sluitingstijden van de finishposten
14.00 uur   deadline voor 80 km vaarders in Wijhe
16.00 uur   20 km in WIjhe
17.00 uur   35 km in Hattem
18.00 uur   50 km in Kampen
20.00 uur   80 km in Kampen
Startkaarten kunnen worden opgehaald bij de startplaats tot het tijdstip van de start.

INSCHRIJVEN
Inschrijven kan bij het startbureau tot 09:00 uur op de zondag van de Veluwerally. Het heeft echter de voorkeur om via de website in te schrijven, zie hierboven de knop “inschrijven”.

KOSTEN
Het inschrijfgeld bedraagt € 11,00 p.p. Inschrijven via de kanovereniging geeft recht op € 1,00 p.p. korting. Inschrijvingen na 18 september (datum bank bijschrijving) kosten € 2,00 p.p. extra. Er vindt geen restitutie plaats indien het evenement door overmacht wordt afgelast.

PRIJZEN
Elke succesvolle deelnemer ontvangt een medaille. Er is een aandenken voor de oudste vaarder op elke afstand. De vereniging met de meeste succesvolle vaarders op een afstand krijgen een herinnering.

KAMPEREN
Het is mogelijk om te kamperen bij de startplaatsen vanaf vrijdagmiddag. De kampeerplaatsen zijn de stadscamping Deventer. Er zijn beperkt elektrische aansluitpunten voor caravans (extra kosten). Een kampeerkaartje kost € 5,00 p.p. per nacht, te voldoen bij aankomst.

BUSSERVICE
Voor de deelnemers die hun auto bij de finish willen parkeren rijdt er op ZATERDAG een bus. Deze vertrekt uit Kampen (bij ZC’37, Gat van Severingen) om 17.00 uur. De bus stopt ook in Hattem en Wijhe, maar alleen na overleg met het inschrijfbureau! Aankomst Deventer om 19.00 uur. Om verzekerd te zijn van een plaats wordt aangeraden om bij voorinschrijving te reserveren en te betalen. Een buskaartje kost € 12,50 p.p.

AANSPRAKELIJKHEID EN REGLEMENT
Deelnemers dienen zich aan het verstrekte reglement te houden. Het dragen van een zwemvest wordt dringend aangeraden. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal en/of vernieling van persoonlijke eigendommen. Iedereen neemt deel voor eigen risico en is zelf verantwoordelijke voor het nakomen van de vaarreglementen.

Alternatieve scenario’s
Bij mist wordt de start van de VeluweRally vertraagd. Als de vertraging te groot wordt kan worden besloten één of meer trajecten aan te passen. Het is van groot belang om de website in de gaten te houden, en via de email (nieuwsbrief), twitter en facebook op de hoogte te blijven. Meld je dus aan voor de nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van de Veluwerally? Bezoek dan regelmatig deze website of schrijf je in op onze mailinglist.
Klik hier voor aan/afmelding mailinglist