Deze jachthaven heeft voor u als passant:

‘s Nachts is het heerlijk rustig in de haven: de Friese Weg die er langs loopt is zijn verkeersfunctie grotendeels verloren, waardoor er vrijwel uitsluitend bestemmingsverkeer langs de haven rijdt.

’s Ochtend tot 10:00 uur kunt u bij de havenmeester uw liggeld afrekenen, hij is dan ook beschikbaar voor eventuele vragen. Uiteraard kunt u die ook stellen op andere momenten, als u hem tegenkomt.

Wie daaraan behoefte heeft, kan in de haven diesel verkrijgen. Ook bestaat de mogelijkheid tot het huren van een fiets om de omgeving te verkennen of om boodschappen te doen in het nabij gelegen IJsselmuiden. Daar bevindt zich een Lidl aan de weg naar Genemuiden, en op het Markeresplein (min of meer het centrum van dit mooie dorp) is een C1000 gevestigd, een slijterij en een cafetaria. Tegenover de haven, aan de Friese Weg is een camping gevestigd.

ZC '37 Facebook

ZC ’37 op Facebook

In de haven bevinden zich twee plekken met sanitaire voorzieningen: nabij de dieselpomp/helling en bij de woning van de havenmeester (de “boerderij”). Bij die woning zijn ook nieuw aangelegde douche-voorzieningen beschikbaar. De kosten voor het gebruik hiervan zijn in de liggelden verwerkt. Ook is er de mogelijkheid tot het legen van de vuilwatertank (afzuigstation).

Leuk is ook het maken van een wandeling langs de IJssel naar Kampen. Wie dat doet, loopt in ongeveer twintig minuten naar het oude centrum van deze Hanzestad en staat daar midden tussen de winkels en horeca-gelegenheden. En op maandag is er de weekmarkt op de Nieuwe Markt en de Burgwal.