Jeugdzeilen

Jeugdzeilen Zc37

Het jeugdzeilen bij onze vereniging ZC ’37 wordt ieder jaar georganiseerd door leden van de vereniging. Het is de bedoeling om kinderen en tieners te leren zeilen, hen vertrouwd te maken met het water.

Er worden ook onderlinge wedstrijden gevaren, maar het zwaartepunt ligt op het zelfstandig kunnen besturen van een zeilboot.

Verder komen de regels die gelden op het water aan de orde zoals: bak- en stuurboord, kleur van bakens en waarom, hoe leg ik mijn boot vast en hoe tuig ik hem op.

Er is woensdagmiddag, donderdag- en vrijdagavond les. Er zijn meestal 10 lessen per seizoen met een afsluitend weekend. De deelnemers moeten altijd een zwemvest dragen, ook als je maar één lesje als gast meezeilt. Er wordt alleen in de havenkolk gezeild.

Je kunt je vanaf maart opgeven. De vereniging heeft zelf een aantal optimisten en twee FJ’s. Deze boten worden verdeeld onder de deelnemers wanneer er veel zeilleskandidaten zijn. Je mag ook je eigen boot meenemen. Beginners zeilen altijd in de optimist, dit is een zeer geschikte jeugdboot tot circa 14 jaar.

INSCHRIJVEN jeugdzeilen

Jeugdzeilen Zc37 Kampenjeugdzeilen bij Zc37 Kampen

Eén gedachte over “Jeugdzeilen”

 1. Goedenavond,

  Ons doel is om kinderen enthousiast te maken voor het zeilen. Met een groep gedreven instructeurs hebben we een online platform ontwikkeld. Daarmee willen we de theorie voor elk kind beschikbaar maken.

  Voor dit platform zijn we op zoek naar leuke ideeën en samenwerkingen om de website meer inhoud te geven. denk hierbij aan mooie foto’s, filmpjes en extra zeiltheorie. We komen graag in contact met watersporters die ons verder kunnen helpen, vandaar dat we uw vereniging aanschrijven. Ook zouden we het leuk vinden als de website binnen uw vereniging gedeeld wordt.

  Ik hoor graag wat u van het nieuwe platform vindt! Deze is te vinden op: jeugdzeilacademy.nl

  Nautische groet,

  Hans van der Berg
  06-21466131

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *