Jeugdzeilen


Foto’s sluiting zomerseizoen 2019

Jeugdzeilen Zc37

Het jeugdzeilen bij onze vereniging ZC ’37 wordt ieder jaar georganiseerd door leden van de vereniging. Het is de bedoeling om kinderen en tieners te leren zeilen, hen vertrouwd te maken met het water.

Er worden ook onderlinge wedstrijden gevaren, maar het zwaartepunt ligt op het zelfstandig kunnen besturen van een zeilboot.

Verder komen de regels die gelden op het water aan de orde zoals: bak- en stuurboord, kleur van bakens en waarom, hoe leg ik mijn boot vast en hoe tuig ik hem op.

Er is woensdagmiddag, donderdag- en vrijdagavond les. Er zijn meestal 10 lessen per seizoen met een afsluitend weekend. De deelnemers moeten altijd een zwemvest dragen, ook als je maar één lesje als gast meezeilt. Er wordt alleen in de havenkolk gezeild.

Je kunt je vanaf maart opgeven. De vereniging heeft zelf een aantal optimisten en twee FJ’s. Deze boten worden verdeeld onder de deelnemers wanneer er veel zeilleskandidaten zijn. Je mag ook je eigen boot meenemen. Beginners zeilen altijd in de optimist, dit is een zeer geschikte jeugdboot tot circa 14 jaar.

INSCHRIJVEN jeugdzeilen 2019

Jeugdzeilen Zc37 Kampenjeugdzeilen bij Zc37 Kampen